Maizena

Gulerodssuppe med ingefær og fennikel

 
Til 4 personer

1 spsk. olie
½ finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
2 gulerødder i grove tern
1 fennikel
1 liter hønse-/kyllingebouillon
Citronsaft
Evt. fennikelpulver
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. Maizena Lys Jævner
1 spsk. frisk reven ingefær
10 g saltmandler
1 flaske Cremefine til Piskning
Sådan gør du:
Hæld olie i en gryde og varm det op. Herefter svitses løg, hvidløg, gulerødder samt ½ fennikel skåret i grove tern, til det er lyse­brunt. Tilsæt bouillon og lad suppen småkoge i ca. 15-20 minutter. Blend det hele til en jævn konsistens og kom suppen tilbage i gryden under opvarmning. Smag til med citronsaft, evt. fennikel­pulver samt salt og peber. Jævnes til en cremet konsistens med Maizena Lys jævner.

Skær den anden halvdel af fennikel og ingefær i tynde skiver og marinér i lidt citronsaft og olie til en salat sammen med lidt hakkede saltmandler. Pisk Cremefine til skum og tilsæt det til suppen inden servering.

Til sidst anrettes fennikelsalaten oven på suppen.