Maizena

Spinatbrød

 
1 bradepandebrød
ca. 25x30 cm

4 dl lunkent vand
½ pk. gær
1 tsk. salt
75 g grofthakket frisk spinat
150 g grofthakket feta
200 g Maizena® Majsstivelse
300 g hvedemel
1-2 spsk. olie
Ca. 1 dl oliven uden sten
Groft salt eller
saltflager til pynt
Sådan gør du:
Udblød gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, spinat og feta og rør Maizena® Majsstivelse og hvedemel i. Ælt dejen grundigt sammen, eventuelt på en røremaskine eller med håndmikser. Dejen bliver blød og fugtig. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir ca. 25x30 cm. Fugt hænderne med vand for at glatte dejen ud. Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.

Pensl dejen med lidt olie og tryk fingrene let ned i brødet, så der dannes fordybninger. Pynt med oliven og drys lidt salt ud over. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200° C i ca. 30-40 min. eller til brødet er gennembagt.

Spis brødet sammen med en lækker pesto eller som tilbehør til forskellige middagsretter.