Maizena

Mild hvidløgssauce

 
Til 4 personer

1 helt hvidløg
1 spsk. Becel flydende
1 finthakket løg
2 flasker Cremefine til Madlavning 7 %
1 spsk. reven parmesanost
2-4 spsk. Maizena Lys Jævner
Citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du:
Hvidløget pakkes ind i folie og bages mørt i ovnen ca. 1 time ved 225 °C. Imens svitses de finthakkede løg i en gryde i ca. 1 minut med Becel flydende, uden at de bruner.

Tilsæt herefter Cremefine og varm saucen op til kogepunktet. Tilsæt parmesanost og jævn med Maizena Lys Jævner. Når hvidløget er bagt, pakkes det ud af folien og halveres.

Tryk de møre og søde hvidløgsfed ud af skrællen og ned i gryden. Blend evt. saucen med en stavblender, så hvidløgsfeddene pureres jævnt ud i saucen. Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt og peber.