Maizena

Fiberknækbrød

 
50 g Maizena® Majsstivelse
50 g rugmel
1 spsk. OMA Flydende
1 tsk. fint salt
Ca. 1½ dl vand
Sådan gør du:
Bland majsstivelse, rugmel, flydende margarine og salt i en skål. Tilsæt vandet under omrøring, indtil dejen bliver ”sej”. Rør grundigt i nogle minutter. Smør dejen ud på en bagemåtte eller bagepapir i et tyndt jævnt lag på ca. 2-3 mm, enten som ét stort stykke 40 x 30 cm eller fordel dejen i 8-10 mindre portionsstykker på flere bageplader.

Bag knækbrødet i en forvarmet ovn ved 160 °C i ca. 15-20 min., eller indtil knækbrødet er helt sprødt. Kan opbevares i en dåse med tætsluttende låg i flere uger.

Tips! Bages knækbrødet i stort stykke, brækkes det blot i mindre stykker mens det er lunt. Drys evt. lidt hørfrø, sesam, solsikkekerner eller andre kerner over inden du bager knækbrødet.