Maizena

Svenske lussekatte

 
1 pk. Maizena Quickboller
3½ dl mælk
½ dl Becel flydende
Et lille brev safran 0,2 g
eller 1-2 tsk. gurkemeje
1 æg til pensling
Rosiner
Sådan gør du:
Lun mælken sammen med Becel flydende til ca. 40 °C (håndvarmt). Hæld det i en skål og tilsæt safran eller gurkemeje. Tilsæt Quickbolle-mixet lidt ad gangen og ælt til dejen er blød og lind. Hold evt. lidt mel tilbage til form­ning. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Rul dejen ud til en lang pølse, som deles i 12 lige store stykker, der igen deles i 2, så du i alt har 24 stykker dej.
Tril hver dejklump til en lang tynd pølse og rul dejen sammen fra hver ende i en lille spiral, så der dannes et S. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 25 min. Pisk ægget let sammen og pensl lussekattene. Tryk en rosin ned i hver lille spiral i S’erne.

Bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 10-12 min., eller til de er gyldne og gennembagte.

TIP: Du kan også lægge 2 S’er som et kryds ovenpå hinanden, inden de efterhæver.