Maizena

Bûche de Noël (fransk juleroulade)

 
2½ dl piskefløde
200 g nougat
1 pk. Maizena Chokolade Muffins
1 dl vand
Skallen fra 1 appelsin
½ dl appelsinsaft
½ dl A 38
½ dl Becel flydende
150 g mørk chokolade
Evt. kandiserede violer til pynt
Sådan gør du:
Hæld fløden i en gryde sammen med nougaten og lad det småsimre i nogle minutter under omrøring. Hæld det i en skål og lad det køle ned i køleskabet.

Hæld Chokolade Muffins-indholdet i en skål sammen med vand, appelsinskal og -saft, A 38 og Becel flydende og rør det hele godt sammen. Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen til en firkant på ca. 28 x 32 cm på pladen. Bag den i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min.

Lad kage­bunden køle af. Fordel nougat­cremen, som skal være helt kold, fast og smørbar (pisk evt. lidt op i den), oven på bunden. Rul bunden sammen med det samme. Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn og pensl den på rouladen. Træk med en gaffel striber i chokoladen, så den kommer til at ligne en træstamme.

Pynt evt. med lidt kandiserede violer. Læg evt. rouladen i køleskabet, til chokoladen er helt stivnet, og rouladen er blevet skærefast.

Tip: Du kan evt. anrette og servere skiver af rouladen i muffinsformene.