Maizena

Rødvinssauce på 15 minutter

 
Perfekt til kalve- og oksekødsstege samt steaks
Til 4 personer
1 spsk. olie
1 finthakket løg
6-7 finthakkede champignoner
1 skive bacon skåret i små tern
2 tsk. tomatkoncentrat
2 dl rødvin
4 dl varm kraftig oksebouillon
3 spsk. Maizena Brun Jævner
½ tsk. rosmarin
Evt. 1 tsk. citronsaft
Salt og frikskværnet peber
Evt. Cremefine til Madlavning
Sådan gør du:
Hæld olien i en gryde og varm den op. Herefter svitses løg, champignon og bacon, uden det tager farve. Tilsæt tomatpuré og rist det let af. Herefter tilsættes rødvin, og saucen koges straks ind til det halve. Tilsæt oksebouillon, og kog op.

Saucen jævnes til sidst med Maizena Brun Jævner og smages til med rosmarin, citronsaft, salt og peber.