Maizena

Svamperoulade fra Provençale

 
Dej:
2 spsk. flydende margarine fx Milda
4 spsk. Maizena® Majsstivelse
2½ dl mælk
3 æg – delt i blomme og hvide
50 g revet ost
Salt og friskkværnet peber

Fyld:
1 finthakket løg
Lidt fedtstof til stegning
250 g champignon, skyllede og grofthakkede
2 tomater skåret i tern
4 spsk. Cremefine til Madlavning 7 % eller 15 %
3 spsk. hakket persille
50 g revet ost
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Dej: Lav en opbagning af flydende margarine og majsstivelse, tilsæt mælken og kog saucen godt igennem under omhyggelig omrøring. Tag gryden fra varmen og afkøl lidt. Tilsæt æggeblommer og ost under piskning. Smag til med salt og peber.

Afkøl dejen til stuetemperatur. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir til en firkantet bund ca. 30 x 35 cm. Bag den i en forvarmet ovn ved 165 °C i ca. 20 minutter, eller til den er gylden og gennembagt. Vend den bagte rouladedej ud på et stykke bagepapir og træk det brugte forsigtigt af.


Fyld: Rist svampene på en hed pande i lidt fedtstof, tilsæt løg og tomat og svits det med i et par minutter. Tilsæt Cremefine og lad det koge lidt ind til en tyk stuvning. Smag til med ost, persille, salt og peber. Bred fyldet ud på rouladebunden og rul den sammen med samlingen ned af.

Skær rouladen i skiver og servér straks med en god salat til.