Maizena

Svampesuppe med bacon og persilleolie

 
Til 4 personer

200 g svampe, fx champignon og kantareller
2 spsk. Becel flydende
1 finthakket løg
1 liter hønse-/kyllingebouillon
4 spsk. grofthakket persille
1 dl olie
Salt og friskkværnet peber
40 g fintskåret bacon
2-4 spsk. Maizena Lys Jævner
1 flaske Cremefine til Madlavning
Citronsaft
Sådan gør du:
Rens og skyl svampene, og skær dem i skiver. Gem evt. lidt svampe til pynt. Hæld Becel flydende i en gryde, varm op og svits svampene let. Tilsæt løg og svits videre i ca. 1 minut. Tilsæt bouillon og lad suppen småkoge i ca. 10 minutter. Imens blendes persille med olie til en grøn olie. Smag til med salt og peber.

Bacon ristes gyldenbrun på en lille pande ved jævn varme sammen med de sidste svampe. Suppen jævnes med Maizena Lys Jævner til den får en let cremet konsistens. Afrund til sidst smagen med Cremefine og smag til med citronsaft, salt og
peber.

Anret persilleolien sammen med de ristede bacontern og svampe som tilbehør til suppen.